Het Internet geeft ons een schat aan waardevolle informatie.  Nu we in Corona tijd zijn, hebben sommigen extra tijd. Ideale kans om bij te scholen, iets bij te leren, … .
Het doel kan zijn: gewoon ter ontspanning of om er later iets (professioneels) mee te doen.


In dit artikel vind je inspiratie over de wat & de waar je (nieuwe) dingen kan leren.
👌 Met een kantteking natuurlijk: geloof niet alles wat je leest. Daarom is het verstandig om meerdere bronnen te  raadplegen. Langs de andere kant is het ook goed om af en toe open te staan voor informatie die niet meteen resoneert.

Wat kan je (online) leren ?

(Bijna) alles wat je maar wil …. echt ! Je kan het nog niet zo gek bedenken of je vindt er wel een opleiding online over.

Uiteraard heb je ook praktijk ervaring nodig of de juiste werkmiddelen (leren lassen doe je niet zomaar in de keuken 😉) nodig

Waar kan je (online) leren ?

 

🎥Video Platformen

 • Youtube
  Het grootste video platform is uiteraard Youtube.  Het is niet louter gericht op leren, … maar je vind er wel heel veel “Hoe kan ik xyz … ?” gerelateerde video’s.
 • Netflix
  Ook geen onbekende uiteraard. Netflix biedt ook documentaires aan, vandaar ik Netflix hier ook opneem.
 • Gaia.com
  Waar Netflix eerder mainstream is, vind je bij gaia ook meer niet conventiële documentaires. Altijd wel interessant om een open kijk te houden. 

💡  Heb je zelf nog suggesties/ideeën tips?
Dat kan !! Via 👉deze link 👈 kan je meeschrijven aan dit artikel.

🔊 Text Platformen

 • De grootste online bron daar is uiteraard het Internet zelf, met name de 1,744,517,326 websites (schatting maart 2020) die er bestaan. Dankzij zoekmachines zoals Google kunnen we informatie gericht gaan vergaren.

💡  Heb je zelf nog suggesties/ideeën tips?
Dat kan !! Via 👉deze link 👈 kan je meeschrijven aan dit artikel.

  📚 Leer Omgevingen

  • Fiverr Learn
   Fiverr is initieel een internationeel platform om aan freelancing te doen. Maar nu hebben ze ook via Fiverr Learn een leer platform.
  • Udemy
   Udemy bestaat al even en biedt cursussen aan vaak niet al te duur.
  • Lynda (nu: LinkedIn learning)
   Lynda is gelijkaard aan Udemy, misschien iets meer geörienteerd op (corporate) business gerelateerde skills. Zeker nu LinkedIn dit platform heeft gekocht.

  💡  Heb je zelf nog suggesties/ideeën tips?
  Dat kan !! Via 👉deze link 👈 kan je meeschrijven aan dit artikel.

  [et_bloom_inline optin_id=”optin_1″]